Az inaktív Google-fiókokra vonatkozó irányelvünk módosítása

A Google mindennap azon dolgozik, hogy Ön és személyes adatai biztonságban legyenek a beépített biztonsági megoldásoknak köszönhetően, amelyek megakadályozzák, hogy illetéktelenek férjenek hozzá a Google-fiókjához. A biztonság megőrzése pedig azt jelenti, hogy olyan hatékony adatvédelmi gyakorlatokat alkalmazunk a termékeinkben, amelyek minimálisra csökkentik a személyes fájlok és a hozzájuk társított adatok tárolásának időtartamát. Szeretnénk megvédeni a személyes adatait, és megelőzni a fiókjához való jogosulatlan hozzáférést, még akkor is, ha már nem használja a szolgáltatásainkat.

Ezért az összes termékünk és szolgáltatásunk esetében két évre módosítjuk a Google-fiókok inaktivitási időszakát. A módosítást ma vezetjük be, és minden olyan Google-fiókra érvényes lesz, amely inaktív, azaz amelybe nem jelentkeztek be, illetve amelyet nem használtak az elmúlt két éves időszakban. Az inaktív fiókok és a bennük található tartalmak törölhetők lesznek a következő dátumtól: 2023. december 1.

Mit jelent ez Önre nézve?

  • Ezek a változások nem érintik Önt, kivéve, ha több mint két éve nem használja a Google-fiókját, vagy több mint két éve nem jelentkezett be semmilyen Google-szolgáltatásba a fiókjával.
  • Bár a változások ma lépnek életbe, a fióktörlések legkorábbi időpontja 2023. december.
  • Ha a fiókját inaktívnak minősítjük, több emlékeztető e-mailt küldünk Önnek és a biztonsági e-mail-címére is (ha megadott ilyet), mielőtt bármit is tennénk, vagy mielőtt törölnénk a fiók tartalmát. Ezeket az emlékeztető e-maileket legalább nyolc hónappal azelőtt küldjük el, hogy bármilyen műveletet végeznénk a fiókkal.
  • Google-fiók törlése után a törölt fiók Gmail-címe nem használható újra új Google-fiók létrehozásához.

Hogyan tarthatja aktív állapotban a fiókját?

A legegyszerűbb módja annak, hogy a Google-fiókja aktív maradjon, ha kétévente legalább egyszer bejelentkezik. Ha az utóbbi két évben bejelentkezett a Google-fiókjába, akkor a fiókot aktívnak tekintjük, és nem töröljük.

A fiók aktív állapotban tartására például a következő módszerek is alkalmasak:

  • E-mail olvasása vagy küldése
  • A Google Drive használata
  • YouTube-videó megtekintése
  • Fotó megosztása
  • Alkalmazás letöltése
  • A Google Kereső használata
  • A Bejelentkezés Google-fiókkal funkció használata harmadik féltől származó alkalmazásba vagy szolgáltatásba való bejelentkezéshez

Ez alól az irányelv alól van néhány kivétel. Példák: YouTube-csatornákkal, -videókkal vagy -megjegyzésekkel rendelkező Google-fiók; olyan fiók, amelyhez pénzbeli egyenleggel rendelkező ajándékutalvány tartozik; vagy közzétett alkalmazással rendelkező fiók (például olyan fiók, amely valamilyen alkalmazást terjeszt a Google Play Áruházban). Az irányelv alóli további kivételek itt találhatók.

A Google eszközöket is kínál a Google-fiókja kezeléséhez, valamint lehetőséget ad az adatai biztonsági mentésére, így letöltheti adatait a Google Takeout használatával, valamint megtervezheti az Inaktívfiók-kezelővel, hogy mi történjen az adataival adott idejű inaktivitás esetén.

Célunk, hogy a lehető legegyszerűbben tarthassa aktív állapotban a fiókját (ha szeretné), és gondoskodunk arról, hogy megfelelő értesítésben legyen része a változás által érintett összes fiókra vonatkozóan. Ezért az adott fiók törlése előtt a Google e-mailben értesítéseket küld a Google-fiók címére, valamint a hozzá tartozó biztonsági e-mail-címre is (ha meg lett adva ilyen). Ellenőrizze, hogy a biztonsági e-mail-címe naprakész-e.

További információ

Köszönettel:
A Google-fiók csapata

Ezt az e-mailt azért kapta, hogy tájékoztassuk Önt a Google-fiókját és a szolgáltatásainkat érintő fontos változásokról.

© 2023 Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland.



0 comments: